divendres, 31 de març del 2017

Combo Sen Noma al TiGvendres.

El grup de música de combo Sen Noma ens va fer passar una agradable estona amb el seu nou espectacle, moltes gràcies !!!

dijous, 30 de març del 2017

diumenge, 26 de març del 2017

dilluns, 13 de març del 2017

Setmana de la dona. Heroïnes (IN)Visibles.

La sortida cultural d'enguany a càrrec d'Androna Cultura està titulada 'LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES EN LA CONSTRUCCIÓ DEL BARRI DE ROQUETES'. Es farà una visita pel barri coneixent els punts estratègics on les dones han tingut més incidència.
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1841434596079794&type=1

Cor desaCORd (Coral)

La coral nos ha presentado la vida de 7 mujeres luchadoras dedicándole una canción a cada una de ellas.

HARRIET TUBMAN "PAYANDÉ" Canción sobre la esclavitud.
SIMONE WEIL "A LA HUELGA"
LINA ODENA "CORRANDES D'EXILI"
SILVIA FEDERICI "LA LEGA"
BRIGITTE VASALLO "YO LUCHARÉ"
BERTA CÁCERES "PLUS RIEN NE M'ÉTONNE"
SABRINA SÁNCHEZ "I TU, SOLS TU

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1841384742751446&type=1

dissabte, 11 de març del 2017

Tomates verdes fritos, a la Setmana de la Dona.


A la biblioteca del barri ,organitzat pel Grup de Dones de Roquetes i el Ton i Guida,vam disfrutar d'aquesta pel.lícula tant emotiva on l' amistat, l'amor, la incompressió,el masclisme, la xenofòbia... i la gran complicitat entre les seves protagonistes fan que sigui un clàssic del cinema difícil d'oblidar. Moltes gràcies per aquesta elecció, molt encertada. Després vam fer un mini col.loqui ja que era hora d'anar a fer el sopar...

divendres, 10 de març del 2017

Presentación Proyecto (IN)Visible

Com las dones van fer "i fan" Roquetes.
A càrrec del grup motor del mateix, Antònia Sánchez, Emma Fernández, Nathalie Pérez, Pepito Salas y Roser Solà.

Todas las fotos del evento en el enlace adjunto
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1840085506214703&type=1

El mito de Lilith

La Ma Pau Trayner, experta en mites antics, ens farà una xerrada sobre aquest mite femení totalment desconegut dintre de les activitats de la Setmana de la Dona dedicada a Heroïnes invisibles

Lilit o Lilith (del hebreo: לילית) es una figura legendaria del folclore judío, de origen mesopotámico. Se le considera la primera esposa de Adán, anterior a Eva. Según la leyenda (que no aparece en la Biblia), abandonó el Edén por propia iniciativa y se instaló junto al mar Rojo, uniéndose allí con Samael, que llegó a ser su amante, y con otros demonios. Más tarde, se convirtió en un demonio que rapta a los niños en sus cunas por la noche y se une a los hombres como un súcubo, engendrando hijos (los lilim) con el semen que los varones derraman involuntariamente cuando están durmiendo (polución nocturna). Se le representa con el aspecto de una mujer muy hermosa, a veces alada.

https://es.wikipedia.org/wiki/Lilit
Resto de fotos en el enlace adjunto.

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1840022659554321&type=1

El què amaguen les cançons


SETMANA DE LA DONA. HEROÏNES (IN)VISIBLES
Xerrada-taller on a partir de lletres de diferents cançons dedicades a les dones s'analitzaran per desxifrar entre tots els participants el seu significat. A càrrec de l'Ana Castillo.

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1840000972889823&type=1

dijous, 9 de març del 2017

dissabte, 4 de març del 2017

Jornada unitària de Dones Cabrejades

 
Jornada Unitària de Dones Cabrejades al Casal de Barri La Cosa Nostra #DonesCabrejades9Barris
#DonesCombativesDesDelCorFinsALaPerifèria  
Després de dinar, hem comptat amb la talentosa veu de la Monique Makon; i per finalitzar ... queimada amb conxuro galego !!!

divendres, 3 de març del 2017

LLibre dels 50 a de Sta Mª Magdalena

El passat 26 de febrer es va fer la presentació d'aquest llibre , resum d'aquest 50 anys al barri , de la seva història, descubrint com el treball comunitari va transformar el nostre entorn : els carrers, el clavegueram, l' escola, la parròquia...Esglesia i comunitat junts van fer possible algunes millores per Roquetes. Aquest acte posa punt i final a la celebració d'aquest aniversari on ha tingut lloc retrobaments de persones que feia molt de temps que no es veian,recordant molts moments inolvidables.Moltes gràcies a tots els organitzadors que han participat en aquest actes i als que han fet possible la creació d'aquest testimoni escrit. Per molts anys !!!

Ir abajo Ir arriba